Henkel Laundry & Home Care

       

 

«Καθάρισε σε Βάθος»

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα από το DIXAN στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΗΕΝΚΕL «για καλό»!

 

Ο τομέας Απορρυπαντικών & Καθαριστικών της Henkel Hellas εγκαινιάζει την ολοκληρωμένη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας «για καλό» με το νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής δράσης «Καθάρισε σε Βάθος» που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Dixan, του πρώτου απορρυπαντικού για το πλυντήριο που εμφανίστηκε στην Ελληνική αγορά, και μία πολυεπίπεδη δράση που έχει στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση και την έννοια της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος με μια ολιστική προσέγγιση.

Ο τομέας απορρυπαντικών & καθαριστικών της Henkel φιλοδοξεί να αναδείξει το «Καθάρισε σε Βάθος» σε σημείο αναφοράς του τρόπου που αντιμετωπίζουμε την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία αποτελεί διαχρονικά βασική στρατηγική προτεραιότητα της Henkel σε παγκόσμιο και σε τοπικό επίπεδο και κομμάτι του DNA της και των αξιών της.

Το «Καθάρισε σε Βάθος» ξεκινά με τη στήριξη της εθελοντικής ομάδας του Οδυσσέα Λάμπρου, Beach Cleaning για τον καθαρισμό ακτών και την παράλληλη ανάσυρση απορριμμάτων από τον βυθό των θαλασσών και στοχεύει στην επαναχρησιμοποίησή τους μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, ενώ επεκτείνεται με αλυσιδωτές δράσεις στην κοινωνία, την εκπαίδευση και την επιστήμη.

 

 Η Μαίρη Βαλσαμά, Γενική Διευθύντρια του τομέα Laundry & Home Care της Henkel Hellas, δήλωσε σχετικά: «Στη Henkel η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητά και αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας σε όλη την αλυσίδα αξίας της λειτουργίας μας. Επιλέγοντας να συστήσουμε το «Καθάρισε σε Βάθος» σε ως μια πρωτοβουλία του κορυφαίου brand μας Dixan, επιβεβαιώνουμε την ηγετική μας θέση και παραμένουμε προσηλωμένοι στον εταιρικό μας στόχο για συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, δημιουργώντας διαρκώς περισσότερη αξία για τους πελάτες και τους καταναλωτές μας. Αξιοποιούμε όλη μας την τεχνογνωσία για να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών μας, μέσω της υπεύθυνης διαχείρισης».

 Το πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί και υλοποιείται μέσω της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ:

  • της ειδικού σε θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας/Ομάδας «Beach Cleaning» και της ομάδας εθελοντών της για την υλοποίηση των καθαρισμών και την ενημέρωση πολιτών και μαθητών και
  • του εξειδικευμένου Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας με έδρα τη Σουηδία (Circular Economy & Eco Innovation Institute CEEII), για την ανακύκλωση και επεξεργασία του πλαστικού για τη δημιουργία νέων χρηστικών προϊόντων.

 Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της δράσης, να φύγουμε από την επιφάνεια και να καθαρίσουμε μαζί τις παραλίες μας σε βάθος. Για περισσότερες πληροφορίες για το «Καθάρισε σε Βάθος», για το έργο της ομάδας Beach Cleaning , την κυκλική οικονομία, αλλά και τις τοποθεσίες καθαρισμού, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.katharisesevathos.gr.

 

Είναι «για καλό»,  το καλό του περιβάλλοντος, το καλό όλων μας.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 Όλες οι Δυνάμεις μας «για καλό»! Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας:

Στη Henkel, φροντίζουμε η κάθε πράξη μας να είναι για καλό, και δεσμευόμαστε για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία! Δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε κάθε προϊόν, κάθε ιδέα, κάθε λειτουργία μας να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Επενδύουμε συνεχώς σε προγράμματα επιμόρφωσης και στηρίζουμε την εκπαίδευση με ποικίλα προγράμματα και δράσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, είναι για καλό!

 

Beach Cleaning

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία /Ομάδα «Beach Cleaning»  είναι μοναδική στο είδος της και στο παράδειγμα που προβάλει στην κοινωνία, καθώς αποτελείται από εθελοντές φοιτητές με γνήσιο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και ισχυρή πίστη στην ατομική και εθελοντική κινητοποίηση. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των παιδιών. Οι εθελοντικές δράσεις αρχικά ξεκίνησαν ως παράκτιοι καθαρισμοί και στη συνέχεια προστέθηκαν και υποβρύχιοι καθαρισμοί με εθελοντές δύτες.

 

Circular Economy & Eco Innovation Institute CEEII

Το εξειδικευμένο Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας (CEEII), δραστηριοποιείται μέσω ενός διεθνούς δικτύου επαφών με Επιχειρήσεις και Ερευνητικά Ιδρύματα, σε διάφορους πρωτοποριακούς τομείς Πράσινης Τεχνολογίας.

Χρησιμοποιεί πρωτοποριακές καινοτομίες που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, την Κλιματική Αλλαγή, τεχνολογίες Ανακύκλωσης & βιομηχανικής αξιοποίησης των απορριμμάτων, παραγωγής εναλλακτικών μορφών ενέργειας, κοινωνικό-οικονομικές αναλύσεις CSR and LCA, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και γενικότερα τον περιορισμό της σπατάλης των φυσικών πόρων του πλανήτη με γνώμονα τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.

 

Πληροφορίες για τη Henkel AG

Η Henkel δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με κορυφαία brands και τεχνολογίες σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Απορρυπαντικά & Οικιακή Φροντίδα, Beauty Care και Συγκολλητικές Τεχνολογίες. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876, έχοντας πάνω από 140 χρόνια επιτυχημένης πορείας και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην αγορά τόσο των καταναλωτικών όσο και βιομηχανικών προϊόντων, με αναγνωρίσιμα brands όπως τα Persil, Schwarzkopf και Loctite. Η Henkel απασχολεί περισσότερους από 50,000 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €18,7 δις και λειτουργικά κέρδη €3,2 δισ. για το έτος 2016. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel εντάσσονται στο Γερμανικό Χρηματιστηριακό Δείκτη DAX.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.com

 

Πληροφορίες για τη Henkel Hellas

Η Henkel Hellas με παρουσία στην Ελλάδα από το 1968, ανήκει σήμερα 100% στην Henkel AG & Co. H Henkel στην Ελλάδα έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων, δραστηριοποιούμενη στους τρείς επιχειρηματικούς τομείς των Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Οικιακής Χρήσης, των Καλλυντικών/ Προϊόντων Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας και των Συγκολλητικών Τεχνολογιών με καταναλωτικές Συγκολλητικές Ουσίες, και Βιομηχανικά Προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.gr

Για περισσότερες πληροφορίες προς τους δημοσιογράφους:

Μπία Ενωτιάδη, benotiad@ikon.bbdogroup.gr, 210 6784356

Άντα Μπέκιαϊ, press.officer@ikon.bbdogroup.gr, 2106784361

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

(ενδεικτικά λινκ)

https://www.protothema.gr/advertorial/article/1027699/katharise-se-vathos-perivallodiko-programma-apo-to-dixan-sto-plaisio-tou-neou-programmatos-etairikis/

https://www.athinorama.gr/marketnews/?id=32584

 

Καθάρισε σε Βάθος!

 

https://www.athensvoice.gr/advertorial/market/663857_neo-programma-perivallontikis-drasis-katharise-se-vathos

 

https://www.katharisesevathos.gr/el/dixan-kuklikh-oikonomia